jídlo

Vložte svůj text...

No dobře mají tady řízek ,ale i další jídla 

Vídeňský řízek

  • Co jste čekali než řízek na 1. místě to nešlo ho sem nedá
  • ale dost kecání okolo vrhneme se na to
  • Vídeňský řízek  je tence rozklepaný plátek z telecího masa, obalený v trojobalu a osmažený na  másle nebo na   sádle. Patří ke specialitám rakouské kuchyně. 

Játrový knedlíček 

  • Játrový knedlíček řeknete si ,že je to jen české ne 

  •  je pokrm typický pro českou, rakouskou a německou  kuchyni

  • Játrové knedlíčky jsou přidávány do různých polévek, do vývarů. 

  • . Jedná se o drobnější koule, jejichž základem jsou namletá játra , smíchaná se strouhankou a s vejcem, a dochucená petrželkou a kořením . V Rakousku se do játrových knedlíčků také přidává slezina.

Germknödel

  • v některých regionech známý jako "sladké knedlíky
  • Jsou variantou přípravy kynutých knedlíků.
  • Vždy se ještě polévají  vanilkovým pudinkem

 Pralinky 

  • Něco sladkého musí být vždy

Mozartovy koule

  • jako 1. jsou mozartovy koule
  •  jsou druh bonbonu (pralinky), původně vytvořený salcburským cukrářem Paulem Fürstem v roce 1890.
  • Byly pojmenovány po hudebním skladateli W. A. Mozartovi. 
  • Tato marcipánová cukrovinka je do dnešních dnů vyráběna firmou Cukrářství Fürst v Salcburku.
  • Firma Fürst ale na tuto cukrovinku nemá ochrannou známku, takže existuje řada jejích napodobenin, které jsou však vyráběny průmyslově jinými firmami. 



Jablečný závin

  • Jablečný závin neboli štrúdl či štrůdl je druh moučníku
  • který pochází z Rakouska a který je dále populární v České republice, v severní Itálii, Slovinsku a dalších zemích Evropy, které kdysi patřily k Rakousku-Uhersku.
  •  Existují však i jiné druhy závinů – například tvarohový, višňový, makový, a dokonce slané záviny se špenátem.
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky