jídlo
Vložte svůj text...
No dobře mají tady řízek ,ale i další jídla

Vídeňský řízek
- Co jste čekali než řízek na 1. místě to nešlo ho sem nedá
- ale dost kecání okolo vrhneme se na to
- Vídeňský řízek je tence rozklepaný plátek z telecího masa, obalený v trojobalu a osmažený na másle nebo na sádle. Patří ke specialitám rakouské kuchyně.

Játrový knedlíček
Játrový knedlíček řeknete si ,že je to jen české ne
je pokrm typický pro českou, rakouskou a německou kuchyni
Játrové knedlíčky jsou přidávány do různých polévek, do vývarů.
. Jedná se o drobnější koule, jejichž základem jsou namletá játra , smíchaná se strouhankou a s vejcem, a dochucená petrželkou a kořením . V Rakousku se do játrových knedlíčků také přidává slezina.

Germknödel
- v některých regionech známý jako "sladké knedlíky
- Jsou variantou přípravy kynutých knedlíků.
- Vždy se ještě polévají vanilkovým pudinkem

Pralinky
- Něco sladkého musí být vždy
Mozartovy koule
- jako 1. jsou mozartovy koule
- jsou druh bonbonu (pralinky), původně vytvořený salcburským cukrářem Paulem Fürstem v roce 1890.
- Byly pojmenovány po hudebním skladateli W. A. Mozartovi.
- Tato marcipánová cukrovinka je do dnešních dnů vyráběna firmou Cukrářství Fürst v Salcburku.
- Firma Fürst ale na tuto cukrovinku nemá ochrannou známku, takže existuje řada jejích napodobenin, které jsou však vyráběny průmyslově jinými firmami.

Jablečný závin
- Jablečný závin neboli štrúdl či štrůdl je druh moučníku
- který pochází z Rakouska a který je dále populární v České republice, v severní Itálii, Slovinsku a dalších zemích Evropy, které kdysi patřily k Rakousku-Uhersku.
- Existují však i jiné druhy závinů – například tvarohový, višňový, makový, a dokonce slané záviny se špenátem.